Izokinetičko vježbanje

– sigurna rehabilitacija uz snažno jačanje mišića ​

Bol u koljenu, kuku ili ramenu je često prisutna i otežava vam život? Teško obavljate svakodnevne zadatke i sa strepnjom radite svaki idudi korak ili pokret? Često vas iznenadi oštra i probadajuda bol i pretvori vam slobodno vrijeme u potragu za oporavkom? Nažalost, to je svakodnevica mnogih naših klijenata. Bol u koljenu, kuku ili leđima je česta pojava kod svih dobnih skupina i posljedica je različitih stanja, ozlijeda ili bolesti, a jedno je sigurno – izaziva probleme u svakodnevnom životu te osobi nedostaje snage za normalno funkcioniranje.

Zašto se to događa?

Svakodnevno se krećete na posao, u trgovinu, igrate se s djecom, šetate kućne ljubimce, obilazite starije i brinete se o njima te obavljate kućanske poslove. Tijelo se u svim tim situacijama nemilice troši, a posljedice dođu kasnije i to najčešće vrlo iznenada. Pri posjetu doktoru ste vjerojatno dobili dijagnozu da ste istrošili hrskavicu i da vam fali mišića, a klasična fizikalna terapija nije pomogla. Vrijeme je za izokinetičku terapiju koja omogućuje brzo i sigurno jačanje mišića te vas vraća u normalno svakodnevno funkcioniranje.

Tko smo mi? AktivANA

Mladi profesionalci i kineziolozi koji za cilj imaju olakšati život i svakodnevno funkcioniranje upravo onima koje muči bol u zglobovima zbog nejakih mišića. Mi imamo znanje, vještinu i tehnologiju kako bismo vam pomogli postaviti temelj za kvalitetnije življenje. Misija nam je približiti neuobičajen način tjelesnog vježbanja široj populaciji, majkama i očevima, ljudima u žurbi i onima koji nemaju puno vremena posvetiti se vježbanju. Uz AktivANU, upoznajte strojno potpomognuto vježbanje koje se naziva IZOKINETIKA.

Što je IZOKINETIKA?

Tehnologija razvijena za oporavak mišida astronauta, nastala u SAD-u prije trideset godina, napokon je dostupna svima. Široka primjena izokinetike je rehabilitacija ozlijeđenih zglobova: gležnjeva, koljena, kukova, ramena i kralježnice kroz kontrolirano opterećenje i sigurno jačanja mišida. Naš izokinetički uređaj, ISOMED2000, ima široke mogućnosti postavki opterećenja: od toliko laganog da samo razgibava ciljano područje do toliko teškog i modnog da vrhunski sportaši kod nas mjere snagu svojih mišića. Stroj se prilagođava pojedincu i polako razvija mišić koji dostiže svoje maksimalne kapacitete, a rezultati su tu vrlo brzo – često i u samo mjesec dana postižemo značajan napredak.

Što vam je potrebno za trening?

Gotovo ništa – samo trenirka i majica u kojima ćete vježbati, uz naravno želju za oporavkom od boli. Izokinetički stroj te individualan rad stručnog tima pomažu ljudima s raznim ograničenjima pokreta i dijagnozama te omogućuju ono najvažnije za jačanje mišića i bolju pokretljivost – vježbanje bez boli, uz mogućnost preciznog testiranje snage mišića prije, ali i nakon terapije.

Ostvarite prvi korak prema bržem oporavku

Uz trostruko brže rezultate u usporedbi s klasičnim načinom vježanja te terapeutima koji su uvijek spremni za vaša pitanja i nedoumice, sigurni smo da dete biti zadovoljni svojim napretkom. Provjerite nalazite li se u nekoj od skupina s bolnim stanjima i ozlijedama i ubrzajte put prema oporavku – kontaktirajte nas i dogovorite termin telefonom, mailom ili putem kontak forme.
Autor: Ana Crnjac
mag. kineziologije u kineziterapiji i licencirani terapeut na Isomedu2000
Pratite nas na društvenim mrežama