Izokinetička terapija

Postupak u kojem se segment tijela kreće kroz određene amplitude pokreta pri unaprijed određenoj brzini. Proces se sastoji od izokinetičkog mjerenja prije terapije, izvršavanje terapije te post terapijsko mjerenje.

PREDNOSTI IZOKINETIČKE TERAPIJE

IZOKINETIČKA TERAPIJA PREPORUČUJE SE:

Dogovorite svoj termin

Kako izgleda izokinetička terapija

IZOKINETIČKO MJERENJE

Detaljno, sigurno, individualizirano praćenje vježbanja i testiranja u svrhu što kvalitetnijeg oporavka pacijenta. Vrši se na početku i kraju terapije radi usporedbe rezultata stanja na izokinetičkom uređaju ISOMED 2000.

IZOKINETIČKE VJEŽBE

Vrše se uz pomoć uređaja ISOMED 2000 koji omogućava razvijanje maksimalne sile tijekom cijelog opsega pokreta, te tako mišići brže stječu prilagodbu i akomodaciju otpora na bol ili umor, zbog čega jako rijetko dolazi do prevelikog opterećenja i prenaprezanja mišićnih skupina. Rizik opterećenja testiranog zgloba je minimalan jer se izokinetički otpor prilagođava snazi koju osoba/ispitanik može proizvesti. Izokinetičkim treningom uspjevamo u najkraćem periodu pomoći osobama i riješiti ih boli te spriječiti nastanak nove ozljede. Prema znanstvenim istraživanja utvrđeno je da se izokinetičim treningom skraćuje vrijeme rehabilitacije čak do 8 x u odnosu na klasični izotonički način treniranja.

Zanima Vas više o izokinetici?

Pogledajte našu rubriku

Što je izokinetika?

Izokinetika je postupak mjerenja koji se još 60tih godina prošlog stoljeća razvio kao koncept suprotan klasičnom načinu vježbanja, koji je koristio uvijek jednako tj. konstantno opterećenje (težinu utega), za razliku od izokinetike kojoj je glavna značajka konstanta brzina sa promijenjivim otporom. Koncept izokinetike osmislio je James Perrine, biomehanički inženjer iz New Yorka te razvio napravu koja omogućava mjerenje snage obrtanja u zglobu, koju stvara mišić iz svih različitih kutova.

Isomed 2000

Isomed 2000 je izvrsna sprava za rehabilitaciju i dijagnostiku svih zglobnih struktura, zajedno sa modulima za fleksiju i ekstenziju te rotaciju trupa. Vodeći je stroj u rehabilitacijskim centrima te zdravstvenim uslugama.
aktivana-isomed-2000
Pratite nas na društvenim mrežama